podcasts
In ‘En niemand bleef onaangeraakt’ hoor je onder andere het liefdesverhaal van Jan. Hij vertelt over Martin, zijn grootste liefde - en hoe hun geschiedenis zijn leven getekend heeft. Daarnaast luister je naar andere verhalen die een beeld schetsen van hoe hiv en AIDS de levens van mensen in de queer gemeenschap hebben beïnvloed.

En niemand bleef onaangeraakt is een podcast van Randy Vermeulen en Maurits de Bruijn voor VPRO.
Ik deed de montage en sound-design voor de serie.
Podcastmaker Femke Bosma gaat op ‘expeditie uitsterven’: wetenschappers stellen dat we midden in de zesde extinctiegolf zitten. Bij de vijfde, veroorzaakt door een komeet, stierven de dinosauriërs uit. De mens zou zelfs destructiever zijn dan een komeet. Welke dieren en planten zijn we aan het kwijtraken en hoe gaan we daarmee om? Is er zoiets als biodiversiteitsverdriet? Hoe zorgen we ervoor dat we ons daar als mens emotioneel mee verbinden?

Antwoorden vinden op die vragen, dat is de opdracht die Gouden Haas zich stelt. Een theatergezelschap maakt in 2023 naast deze podcast Herinner Ons, een voorstelling over biodiversiteitsverlies.

Wanneer de makers samen komen, voelt Femke dat het onderwerp haarzelf een stuk minder raakt. Wat maakt dat de één actie voert, of de feiten over klimaatverandering en de dalende grafieken nauwlettend volgt, en de ander niet?Op 23 juni 2022 beklom een groep revalidatanten tijdens de Handbike Battle een enorme berg in Oostenrijk.
Hierover maakte ik samen met revalidatie-arts Casper van Koppenhagen de podcast Bergen Verzetten. In de podcast hoor je de verhalen van een aantal deelnemers. Verhalen over acceptatie, hulp toelaten en doorzettingsvermogen.
Ik verzorgde de regie en montage.
Mede mogelijk gemaakt door Erasmus Foundation en Revalidatie Nederland.


Op 21 augustus 2021 brachten de ontwerpers Erik Peters en Reinier Postma een ode aan de voortuin. In de Eindhovense wijk Woensel-West, want daar weten ze hoe je het best van de voortuin gebruik kunt maken.
In de podcast volg je de twee ontwerpers met een missie: alle bewoners gebruik te laten maken van de ruimte voor het huis. Maar zitten de bewoners in Woensel hier wel op te wachten? Mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.


Voor de podcast Scheiden met Stine verzorgde ik de opnames en ondersteunde ik met interviewen. Ook hielp ik mee bij de ontwikkeling van de serie en het script. De podcast werd ontwikkeld in opdracht van omroep HUMAN.

Voor de Friends of Macdonald organisatie maakte ik deze podcast.
De organisatie reikt elk jaar aan een prijs uit aan een kunstenaar die licht heeft geworpen op de verbinding tussen Amerika, Europa en Azië.

In de podcast krijg je het bijzondere verhaal van ontdekkingsreiziger Ranald MacDonald te horen en luister je naar interviews met de prijswinnaars.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij radiomaker Stef Visjager, van Parel Radio.
Ik ondersteunde Stef bij montage en het uitgeven van de podcast.